Har man en ledig lokal som man antingen hyr eller äger, kan man gott och väl starta en dansstudio. De flesta danskurser som erbjuds i Stockholm, i alla fall, brukar ta kring 2.000 per termin av dem som deltar i den. Har man 100 medlemmar i dansstudion blir det 200.000 per termin och det kommer man långt med, efter att man har betalat hyra, löner och städning, och andra små utgifter. För den som äger dansstudion blir det en bra vinst efter kostnader och skatt. Det är alltså ingen dum idé att starta en dansstudio. Om man själv är duktig dansare och kan lära ut i de flesta klasserna, kan man tjäna in på lärarlönerna. Är det dock många kurser som går samtidigt, blir det ju svårt att själv lära ut i alla kurserna.
Stora speglar så dansarna ser sig själva
Alla dansare bör kunna se sog själva. Det bör vara speglar så att man ser sig själv från topp till tå. Det är ett hjälpmedel som hjälper dem att se vad de själva gör och nödvändigt för alla danssalar. Utan en spegel är det ingen dansstudio.
Handtag – eller ribbstol
Alla danstudios behöver en ribba, som dansarna kan använda sig av. Särskilt i klassisk balett, men även i andra dansformer kan man behöva en ribba. Med hjälp av den kan man stretcha, böja, öva och göra andra bra saker.
Musikutrustning – eller piano och trummor
Här man behöver man även en bra musikutrustning. Vissa som tränar klassisk balett, använder dig enbart av ett piano och en musiker som spelar just den typ av klassisk musik som krävs till balettövningarna. Har man däremot en afrikansk dansklass, behöver man bara en eller flera trummor. Andra dansstilar kräver till exempel en musiker som spelar trumpet, klarinett eller oboe. Det viktiga är att det finns utrymme strort nog för ett piano.
Särskilt golv som passar för dans
Det som gör en dansstudio så lönsam är att det inte krävs särskilt stora kostnader initialt. Huvudsaken är att man har en lokal med ett golv som är speciellt tåligt för alla som ska dansa på det. Det räcker med en parkett av ek, som är särskilt tåligt, elastiskt och hållbart. Det passar inte med golv som är stumma. Det är meningen att man som dansare ska kunna få så liten friktion över golvet som det bara är möjligt. Det sista man vill är att "fastna" på golvet. Det ska vara lätt att röra sig på golvet. Läs mer här om vilka sorts sportgolv som krävs för olika slags sporter på http://www.sportgolv.biz.
Andra inlägg
- Smart fastighetsförvaltning i Stockholm
- Fruktkorg Stockholm - fördelar med frukt till jobbet
- Aktieägaravtal ger tryggt företagande
- Framtidens posthantering: Hur fastighetsboxar i Stockholm tar dig in i den digitala tidsåldern
- Ett bättre möte med mat från en cateringfirma
- Garagestädning i Stockholm - En smart lösning för fastighetsägare
- Hundfoder som är lätt att köpa
- Liveshopping – modern e-handel
- Fogfria golv pryder butiker i Stockholm
- Mäklare i Gävle kan ge dig en doft av Norrland