Lediga Lokaler

Hitta rätt lokal 

Hur hittar du en ledig lokal som passar dig i ? Den grundläggande frågeställningen är behovstypen. Där ingår flera aspekter, som bransch, antal anställda, lagerbehov och mycket annat. Att hyra industrilokal eller lagerlokal ställer exempelvis helt andra krav på lokalens egenskaper än en kontorslokal eller ett kontorshotell.

En annan faktor är om ditt företag behöver varierade ytor. Många företag behöver exempelvis både industrilokal, kontorsyta och lager. Naturligtvis kan det vara en större utmaning att hitta perfekta lediga lokaler om företaget har mycket specifika behov.

Vilken typ av ledig lokal behöver du?

Utbudet av lediga lokaler varierar en hel del; lokaler blir uthyrda och nya lokaler tillkommer när andra företag byter.

Begreppet lokaler innefattar i princip alla utrymmen och byggnader som inte används för bostäder.

Olika byggnader och ytor är som regel anpassade för specifika användningsområden. Alla lokaler har varierande egenskaper och det finns sällan två identiska. Av logistiska skäl är ofta industri- och lagerlokaler samt lokaler för magasinering placerade i utkanten av staden eller byn medan kontorshotell lika gärna kan finnas centralt. Undantag finns dock.

När det är dags att byta lokal 

Om ditt företag har ökat omsättningen och skaffat fler anställda blir det ofta dags att byta upp sig till en större lokal.. Vet du vilka behov företaget har går det att börja jämföra andra saker som hyra och läge. Ibland kan det vara värt att göra en avvägning mellan läge och hyra för att få så mycket som möjligt för pengarna.