Lägga parkettgolv är ett vackert hantverk

Lägga parkettgolv är inte det allra enklaste men med lite envishet och en stor portion noggrannhet ska det nog gå att göra det själv. Med hjälp är det lättare.

Det här med att lägga in ett parkettgolv kan nog vem som helst göra om det verkligen kniper. Det är dock en fördel om man har någon erfaren person bredvid sig eller helt enkelt lämnar över det till en som vet vad det handlar om. Alla stavar måste passa in på millimetern. Annars blir hela golvet snett.

Det är ett precisionsjobb att lägga in en stavparkett. Varje liten stav ska passa ihop med en annan. Skulle du börja lite skevt kommer det att synas i slutändan. Ett litet fel blir nämligen så mycket större när det byggs på. Det finns därför ingen anledning att slarva eller hasta på. Skynda långsamt, så kan det bli bra.

Lägga parkettgolv gör du själv när du är så illa tvungen

Att lägga parkettgolv gör en erfaren hantverkare som kan det här med golv lekande lätt. För den som är oerfaren kan det bli en dyr historia att prova på för första gången. Blir det helt snett kan golvet behövas läggas om och då kanske du kommer på att det hade varit bättre att anlita ett proffs från början.

När man lägger ett parkettgolv är det flera faktorer som det ska tas hänsyn till. Det viktigaste är att det är fast underlag som även är torrt och plant. Att det är rent är såklart en självklarhet. Vid betonggolv gör du klokt i att lägga in en fuktspärr.

25 Jul 2022