Fogfria golv pryder butiker i Stockholm

Golv är den yta som är mest utsatt för nedsmutsning och slitage. Därför är det fler och fler butiker i Stockholm som numera satsar på något slags fogfria golv.

När man har golv som används väldigt mycket dagligen så blir det stora kostnader för underhåll och reparationer. Därför är det fler och fler som har börjat tänka om gällande sina golv. Det är golv som ligger i hotellfoajéer, köpcentrum, butiker och restauranger som man numera kan se bestå av lite andra material och läggningar än tidigare.

Ett golv som blivit mycket populärt i Stockholm är det fogfria golvet. Det innebär att det inte finns några fogar där vätska eller smuts kan komma ner och skapa problem. Men det brukar även ge andra fördelar, som att golvet är lättare att rengöra och att reparera.

Val av fogfria golv i Stockholm

När man ska välja någon typ av fogfria golv så kan det ta en stund eftersom det finns en hel del att välja bland. Ett golv som är vanligt i större ytor på bland annat köpcentrum, är ett gjutet golv som heter Terrazzo. Det är ett golv som består av betong blandat med marmorkross i valfri färg.

Om man väljer detta fogfria golv så får man ett golv som ser ut som marmor. En lyxig känsla som allt oftare väljs i Stockholm med omnejd. Men det finns förutom det en uppsjö av fogfria golv att välja bland. Allt beror på tycke och smak och vad som passar in. Hör av dig till dessa experter vid frågor om fogfria golv: www.stockholmsfogfria.se 

15 Dec 2022