När du behöver en kontorsflytt i Göteborg

Behöver du få tag i en flyttfirma för en kontorsflytt i Göteborg? Det finns finns ett 100-talet flyttfirmor i Göteborg, men endast några stycken som erbjuder sig att flytta hela kontor.  Det är lite speciellt att flytta ett helt kontor. Oftast måste personalen kunna fortsätta arbeta även under det att flytten pågår. Har man ett sådant arbete att det inte spelar någon roll var man befinner sig just när man arbetar, kan man ju lika bra arbeta hemifrån då kontoret flyttar, eller så placerar man flytten när personalen har semester.

Viktigt att skriva på sekretessavtal

Många gånger kan de komma över sekretssklassat material när de flyttar åt en kund. Då är det mycket viktigt att de som flyttar åt en, skriver på ett sekretessavtal så att de inte får sprida vidare de uppgifter som de kommer över när de packar och rör runt bland sakerna som finns på kontoret. Ett företag måste kunna lita på flyttfirman att de inte för vidare känsliga uppgifter. Det ställer krav på dem som arbetar med flytten. Det måste vara människor som man kan lita på och som inger förtroende. 

Viktiga kriterier för en flyttfirma

Vad mer är viktigt när det kommer till en flytt av ett helt kontor? Här listar vi några viktiga saker att tänka på när man väljer flyttfirma.

  • Har de F-skatt? Många reflerkterar inte över det, men det är viktigt att se till så att flyttfirman har en F-skattsedel. Utan en sådan skulle ni kunna hamna att anses som arbetsgivare och det skulle innebära att man i så fall ska betala arbetsgivaravgifter och skatter, och det vill man inte.
  • Har de egen ansvarsförsäkring? Om det skulle ske något, någon olycka, någt kommer bort eller liknande ska inte kontoret behöva betala för det, det ska flyttföretaget betala. Då bör de ha en egen ansvarsförsäkring som ska täcka sådant.
  • Har de ett paketpris eller betalt per timme? Tar de betalt per timme, eller enligt ett paketpris som ni kommer överens om innan? Om de tar betalt per timme, vet ni då att de verkligen jobbar effektivt, eller drar benen efter sig?
  • Har de goda referenser? Det är viktigt att kontrollera deras referenser. Skulle något ske, vill man veta att de är pålitliga personer som man har att göra med.
30 Oct 2019