Unna er personal gott dricksvatten

Trött, trögtänkt och på dåligt humör? Orsakerna kan vara flera men det behöver inte vara så komplicerat. Vi måste nämligen få i oss rätt mängd dricksvatten varje dag för att vara på topp.

Varje dag behöver vi en viss mängd vatten för att kunna fungera som vi ska. Därför bör vi lyssna på kroppens egna signaler och vara uppmärksamma på när den är törstig. Inte sällan i jobbstress och andra intensiva perioder glömmer eller ignorerar vi symptomen. Det borde vi inte göra. Ofta väljer vi också fel dryck och tar i stället för vatten en söt läsk. Visst släcker läsk också törsten men inte så länge som vatten. Vätskebrist kan även leda till torra och irriterade ögon och torr hud. Vi är nog ganska så många som har känt hur kroppen skriker efter vätska och inte tycks kunna få nog efter en blöt kväll på krogen. Alkohol torkar nämligen ut hela kroppen och det kan ta tid att komma i normal vätskeform igen.

Vatten håller oss pigga under dagen

På arbetsplatsen blir vi ofta sega efter lunch och då kanske du oftast tar till kaffe för att piggna till. Många gånger blir vi trötta och sega i huvudet just för att vi har druckit för lite. Att då bälga i sig vätskedrivande kaffe får motsatt effekt. Visst blir vi först pigga men lagom till att vi kommer hem så kraschar vi. Det finns en anledning till att det ofta serveras vatten på bordet vid viktiga möten. Tack och lov så inser allt fler arbetsgivare att de måste göra det enklare för sina anställda att lätt kunna dricka vatten under arbetsdagen. Vissa företag erbjuder sin anställda buteljerat vatten vilket är bra men kanske onödigt och inte så bra för miljön då vårt svenska kranvatten är av ovanligt bra kvalitet.

En vattenautomat är miljövänligare

I stället kan man installera en vattenautomat som är kopplad till det egna vattnet. En vattenautomat kan både kyla och kolsyra vattnet om man så vill. De finns i alla möjliga storlekar och utförande så att de ska passa i exempelvis pentryt, kontoret, fabriken, entrén eller i restaurangen etc. Automaten är även försedd med ett reningsfilter för att ge vattnet bästa tänkbara smak. För att själv slippa byta filter och kolsyra kan det vara en god idé att i stället abonnera på tjänsten via ett företag specialiserade på vattenautomater. Att ta hand om sin personal är den bästa investeringen.

16 Apr 2020