Företagsidentitet på flera vis

Varumärkesarbete och miljö hör tätt ihop med hur anställda mår och hur ditt företag uppfattas. Kontorsmiljön bör spegla era värderingar så väl som vara funktionellt för de anställda.

Som ägare eller ledare i ett företag har du makten i din hand. Med relativt enkla medel kan du styra hur ditt företag uppfattas och tas emot av kunderna. Varumärkeshantering är så mycket mer än bara bilden på er logo. Hur svarar era anställda i telefonen, hur ser webben ut och hur fungerar den. Är den användarvänlig, tydlig och utstrålar den er företagsanda? Något som alla inte tänker på är att även er kontorsinredning påverkar hur kunder och andra ser på ert företag. Hur ser väntrum och reception ut, förmedlas de värden ni vill stå för med de rätta färgerna och materialen? Hur smakar kaffet och hur doftar toaletten? Och bland det allra viktigaste - hur uppfattar de anställda miljön?

Speglar kontoret ert varumärke?

Hur era medarbetare mår påverkar hur företaget går. Välmående, friska och glada anställda utstrålar en positiv energi som smittar av sig på företaget. Arbetsmiljön är bland det viktigaste att satsa på som företagsledare. Så hur ser era lokaler ut, är det nytt eller gammalt, välanpassat eller bara som det alltid varit. Har ni bra akustik och ljuddämpning. Lämplig belysning i alla delar av lokalerna - anpassade efter den typ av arbete som utförs just där? Hur känns temperaturen och syresättningen? Utstrålar er kontorsinredning känslan av ert varumärke - dvs rimmar de? De flesta har nog tänkt till - om inte - så är det högaktuellt!

Var börjar man?

Förhoppningsvis har ni genomfört ett ordentligt varumärkesarbete så att ert uttryck är medvetet och förmedlar vad ert företag står för. Om inte, börja där! Har ni gjort detta arbetet så ni har värderingar, färger, typsnitt och uttryck klart för er och är redan en bra bit på väg. De färger och den stil ni valt bör definitivt kännas igen i entre och reception. Bekvämlighet bör genomsyra och ni väljer i enlighet med företagets stil om ni har snyggt trägolv eller kanske en färgglad heltäckningsmatta. Tänk på att färger påverkar våra sinnesstämningar. Rött och orange är bra för samtal, aktivitet och umgänge medan blått och grönt är bättre för att skapa känslan av lugn, disciplin och koncentration. Har ni levande växter som renar luften, fin utsikt att vila ögonen på en stund? Finns det vacker konst på väggarna? Ge dig själv, företaget, medarbetarna och kunderna en kontorsinredning att vara stolt över!

26 Feb 2020