Fönster skapar en bättre miljö inomhus

Tänk dig ett hus utan fönster. Det skulle vara mörkt, instängt och otrevligt. Skaffa därför fönster med hög kvalité som håller länge och passar ditt hem.

Fönster har funnit på hus i Sverige sedan medeltiden. På den tiden var de en lyxvara och kunde bara ses på enstaka platser. Det var rika familjer och kyrkan som hade råd med fönsterglas. Dessa gjordes för hand och var inte helt klara. De var inte som fönster som finns idag. Istället hade de sin egna karaktär.

Tack och lov är fönster idag en naturlig del av alla byggnader. Det är få byggnader som över huvud taget byggs utan fönster. Det behöver alltså inte vara bostäder eller kontor. Till och med garage och ladugårdar har fönster för att släppa in det naturliga ljuset. Det är helt enkelt viktigt med fönster och att de passar varje byggnad.

Alla dessa fönster

Eftersom efterfrågan på fönster är så bred idag behöver det finnas ett stort utbud. Exempel är vridfönster som kan vridas och gör det möjligt att putsa fönster från insidan. Ett annat är sidohängda fönster. Det är en modell där gångjärnen sitter på sidan och du kan öppna fönstret från andra änden.

Det finns också fönsterdörrar som passar perfekt till altanen eller balkongen. Du kan också välja skjut- och vikpartier, vilket passar när du har större partier av fönster. Är du däremot ute efter ett fönster till din ladugård, vind eller lekstuga kan det räcka med ett dekorfönster som utgörs av ett englasfönster.

2 Oct 2022