Fogfria golv och deras egenskaper

Fogfria golv är hygieniska, tåliga, dammfria och lättstädade. Detta gör att de har många olika användningsområden, bland annat inom industri och tillverkning.

En fog är, som man hör på namnet, något som fogar samman material. Det finns fogar mellan kakelplattor, tegelstenar och golvplattor. Men det finns även behov av ytor utan fogar. Här kommer fogfria golv in i bilden.

Fogfria golv kan läggas även där underlaget inte är helt jämnt, vilket gör dem smidiga att installera. Golven är också mycket hållbara och skiftar inte eller sätter sig över tid. Det gör att fogfria golv är ett ypperligt val i lokaler som lägger stor vikt vid hållbarhet och slitstyrka.

Var passar fogfria golv

Eftersom fogfria golv inte kommer i delar, som andra golv, utan istället som en flytande massa går installationen snabbt. Golven är självutjämnande och flyter ut över underlaget och skapar en jämn yta. De fogfria golvens egenskaper gör dem särskilt lämpliga i industrikök, handel, idrottsarenor och lager. Bara för att nämna några.

Golven är lättstädade, dammfria och mycket tåliga. De tål både stort tryck, från exempelvis maskiner eller tungt gods, samtidigt som de är slitstarka. Att de motstår många års slitage gör dem mycket attraktiva på ställen där många människor rör sig. Till exempel i köpcentrum. Golvens hygieniska egenskaper är också något som många uppskattar. Eftersom golven tål spill från kemikalier, är lättstädade och inte har några fogar eller ojämna ytor där smuts och bakterier får fäste, använder många sig av fogfria golv inom storkök, matindustri och sjukhus.

5 Nov 2022