Smart att Rusta och matcha

Visst kan det kännas tungt att ge sig ut på arbetsmarknaden. Nu blir det roligare att förbereda sig för den efterlängtade tjänsten med Rusta och matcha.

Agneta suckade högljutt så att de andra passagerarna på bussen tittade upp från sina mobiler. Hon var på väg till Arbetsförmedlingen för att skriva in sig och få lite information om vad som väntade henne inom den närmaste framtiden. Att vid femtio plus hamna i denna situation var inte något hon var särskilt glad över.

På Arbetsförmedlingen skrev hon in sig och fick information om stämpling och vad hon förväntades göra för att öka chanserna att få ett nytt jobb. Allt var information som hon redan hade koll på. Men sedan kom det något nytt som fick henne att lystra. De hade något som kallades Rusta och matcha.

Rusta och matcha var riktigt kul

Det fanns alltså ett program som kallades för Rusta och matcha. När man deltog i det fick man olika typer av hjälp för att vara bättre förberedd vid exempelvis jobbintervjuer. Tillsammans med coacher fick man precis den kunskapen man behövde, när man behövde den. Det kändes spännande.

Till att börja med skulle hon få hjälp med att lära sig hur man skrev sitt cv, ungefär som en meritförteckning, samt att författa ett personligt brev. Det handlade om att vara personlig men samtidig professionell. Två viktiga saker för att överhuvudtaget ha möjlighet att få komma på en intervju. Ett snyggt brev och ett intressant cv var grunden som skulle göra skillnad i slutändan. Ta reda på mer om hur rusta och matcha kan hj'älpa dig här: www.rusta-matcha.nu

2 Dec 2022