Så hittar du säkra lagerhallar

Har ditt företag fått växtvärk och lagerlokalerna börjar kännas trånga? Plötsligt kan ett företag ta ett språng som kräver betydligt mer utrymme för att kunna lagra varor och råmaterial. Då är det smart och smidigt att ta hjälp av en säker lagerhall där du och ditt företag kan förvara det ni behöver.

I dag går det att både hyra och köpa säkra lagerhallar i plast som fungerar för många olika ändamål. Du kanske är ute efter en extra verkstad eller maskinhall under en period i ditt företags utveckling. Inga problem. I en lagerhall av robust plast kan du arbeta med precis samma saker som du skulle gjort i en ordinarie lokal. Lagerhallar i plast är ofta skapade utifrån idén om ett flexibelt tält. De finns i en lång rad olika storlekar beroende på vad du söker. På marknaden finns i dag lagerhallar av plast som är så stora att takhöjden uppgår till 10 meter.

En lagerhall är byggd i en robust men flexibel metallställning som kan kläs i olika plastmaterial som ger skyddande väggar, tak och även golv om det behövs. Genom att plasthallarna kan kläs med olika lager av väggar och tak kan man också bygga in luft mellan väggarna som skapar en varm och inbjudande miljö. Du kan värma upp en lagerhall på liknande sätt som du värmer upp en vanlig lokal.

Säkert skydd i alla väder

För dig som är ute efter extra lagerutrymme är det bra att veta att lagerhallar går att låsa och stänga ordentligt. Det är självklart viktigt för dig som har ett företag att du vet att dina varor och ditt råmaterial förvaras säkert. Du ska inte behöva oroa dig för att försäkringen inte täcker. Känner du dig ändå orolig ska du ta kontakt med företag som tillhandahåller lagerhallar som kan berätta mer ingående hur låsanordningar för olika modeller fungerar så du kan dubbelkolla detta med ditt försäkringsbolag.

En lagerhall i plast är också ett säkert väderskydd. Sol, regn, storm eller snö. En lagerhall klarar alla väder. En sådan här hall av plast är naturligtvis ett flexibelt bygge men samtidigt ett hållbart bygge. Du kan tryggt förvara dina varor i hallen utan att oroa dig för skador utifrån olika typer av väder. Hyr eller köper du en lagerhall i plast har du ett avfuktat lager.

Spara pengar med lagerhall

En stor fördel med lagerhallar i plast är att de lätt går att flytta eller att riva. Det blir ofta mycket billigare att hyra eller att köpa en lagerhall istället för att bygga en ny fast lokal. Det här är en särskilt smart lösning för dig som har säsongsmässiga behov av mer utrymme. Du kanske behöver lagra byggvaror på vintern, eller odlingsmaterial inför våren och sommaren medan du resten av året inte har behov av stora lokaler. Då är en lagerhall i plast utmärkt. Den går att riva och flytta när du vill det.

Det finns många olika användningsområden beroende på vilken verksamhet du har. En del företag med kontor runt om i landet hyr lagerhallar för att ha möjlighet att träffa alla i personalen vid till exempel ett större event eller en stor personalfest.

Det finns också möjlighet att använda en lagerhall i plast som träningslokal för friskvård som till exempel innebandy, fotboll och dans.

3 Dec 2016