När festen inte kan hållas hemma

Att hyra en lokal är en bra lösning för dig som vill anordna en fest men inte vill eller kan vara hemma i den egna bostaden. Då slipper du dessutom att oroa dig för att dina egna möbler förstörs.

Det kan finnas väldigt många anledningar till varför man inte anordnar en fest i ens egen bostad och istället hyr en lokal. Din nya, vita soffa till exempel. Det vore trist om någon spillde rödvin på den, och du bara vet att gamla farbror Otto alltid ska ta ett par glas för många och bli allmänt oförsiktig med både sig själv och det han har i glaset. En annan anledning kan vara din bostads storlek. Föreställ dig själv att du kanske har gift dig och ska bjuda båda släkterna på världens efterfest. Du skulle kunna hyra hela Gavlevallen eller någon annan lokal i Gävle i samma storlek om du så kunde. Poängen är att du vill bjuda så många personer så att ni inte får plats att vara hemma.

Fokus på festen

De enda som inte alltid uppskattar att festa i en lokal är besökarna. Alla känner igen sig. Det finns sällan något bra ställe att hänga sina jackor på. Alla hamnar i en hög på golvet och det tar en evighet att hitta rätt när man ska gå hem. Det finns ofta få sittplatser att sätta sig och vila på. Men varför skulle du bry dig om det? Du har anordnat en fest. Gästerna borde vara tacksamma bara de är bjudna.

29 Mar 2021