Inget Lort-Sverige för den som anlitar ett fönsterputsföretag

Ett fönsterputsföretag kan hjälpa dig att få rena fönster. Det är inte en hygienfråga men trevligt med rena fönster, och skönt att slippa göra jobbet själv.

På trettiotalet producerade journalisten och författaren Lubbe Nordström en reportageserie som kallades Lort-Sverige. Den beskrev problemen med underklassens bristande hygien och trångboddhet. Bilden som målades upp var i sanning bedrövlig.

I dag har vi som tur är kommit långt ifrån denna situation. Frågan är faktiskt om vi inte ibland är överdrivet noga med renlighet och hygien. Vad gör väl det om fönstren inte är riktigt rena till exempel? Det kan ju kännas som ett arbete som aldrig tar slut att putsa fönster. När sista fönstret är klart så får man börja om igen.

Ett fönsterputsföretag gör jobbet

Frågan om att ha rena fönster eller inte, är en faktor som väl knappast har någon betydelse för hygienen. Det handlar snarare om trivsel och ett allmänt prydligt utseende i bostaden. Åsikten om hur ofta man ska putsa fönster är dock något som skiljer sig åt väldigt mycket. Vissa kanske gör det varje månad, medan andra tycker att en gång om året är fullt tillräckligt.

Handen på hjärtat, om du bara putsar dina fönster en gång om året så är det nog mest på grund av att det är jobbigt. Visst skulle det vara trevligt med fina fönster till advent? Det är inte svårare än att anlita ett fönsterputsföretag, som till exempel Rena Fönster, så är den saken löst. Det är trots allt trevligt med rena fönster.

26 Aug 2022