Hur sköts kontorsstädning i Stockholm?

Då det handlar om skötseln av en kontorsstädning så kan man här tala om två stycken delar som är separata från varandra. För det första är då hur den sköts och då menar vi alltså vilka som tar hand om er kontorsstädning i exempelvis Stockholm. Vi tar här Stockholm som exempel då det ju är Sveriges största stad och därmed också den plats där denna marknad blir som störst. Kontorsstädning i Stockholm är nämligen en ganska lukrativ marknad för företag då det finns många kontor som behöver regelbunden städning utförd och detta blir då alltså svaret på den första frågan gällande skötseln. Man lejer alltså ut sin kontorsstädning till ett företag i Stockholm – att låta sina anställda sköta denna är alltså inget alternativ.

Detta gäller naturligtvis över hela landet men då det just handlar om staden stockholm så öppnar sig flera alternativ för sin kontorsstädning jämfört med övriga delar av lande. I en mindre stad kanske du kan välja på endast ett företag medan du i Stockholm har säkerligen femtio olika företag som sett kontorsstädning som sin marknad. Här blir alltså frågan om skötsel även en fråga om pengar då du i Stockholm på ett helt annat sätt kan välja bland dessa i jakt på ett billigare pris för din kontorsstädning. Dock ska man här inte förväxla ett billigt pris med hur kvaliteten på denna kontorsstädning är och detta leder oss alltså in på del nummer två av denna skötsel.

Undvik att bli lurad på din kontorsstädning i Stockholm

Här talar vi alltså om själva utförandet på denna kontorsstädning i Stockholm. För i och med att det finns så pass många verksamma företag inom detta område så skiftar också kvaliteten dem emellan ganska rejält och detta har blivit lite av ett problem. Man anlitar ju ett företag för kontorsstädning i syfte att få det rent på sin arbetsplats och om man då får tag på ett oseriöst sådant – ja, då fyller det ju heller ingen funktion. I Stockholm kan man alltså som företagare anlita en firma för sin kontorsstädning och därefter inse att den blivit dåligt gjord eller inte har gjorts överhuvudtaget och detta trots att man har betalat för det.

Det här blir alltså ett stort problem då det faktiskt är många som har satt detta i system. Man registrerar en firma inom städning och tar på sig en massa jobb – mot förskottsbetalning – som man sedan struntar i och går sedan vidare och fortsätter detta lurendrejeri mot andra kunder. Det här gäller inte bara just kontorsstädning i Stockholm utan det går egentligen att ta vilken bransch som helst – snickare, målare, rörmokare – alla yrken där det går att tjäna snabba pengar.

I Stockholm måste man alltså vara mer vaksam – både som privatperson och företagare – innan man skriver på några papper och se till att man aldrig betalar i förskott. Risken att bli lurad är alltid överhängande – något som inte är lika påtagligt i en mindre stad där ofta personliga relationer finns. Att anlita ett företag för kontorsstädning är alltså säkrare i exempelvis Sveg än vad det är i Stockholm.

27 Aug 2017