Få företagsflytten utförd på bästa vis

Driver du ett företag i Stockholm så finns det en stor chans att du någon gång kommer att byta lokaler av någon anledning. Det vill säga; har du för tillfället en uppgång i din verksamhet och känner att kostymen (lokalen) ni har börjar bli för trång så kommer ni att flytta till större lokaler. Sker det motsatta – att ni för tillfället ser en nedgång och en svacka i er verksamhet – ja, då kommer förmodligen ett byte till mindre, billigare lokaler att ske. Dessutom så är det heller inte omöjligt att ditt hyresavtal löper ut och att ni av den anledningen kommer att byta lokaler till er verksamhet.

Anledningen till en företagsflytt åsido dock – det viktigaste är att den sker korrekt. Korrekt i det här fallet handlar om att följande punkter måste skötas och att den flyttfirma ni anlitar således ska kunna uppfylla dessa. Vi radar upp dem enligt modellen mål- och lösning. Kort sagt: så här ser en perfekt företagsflytt ut!

  • Mål: Kvalitet. Er företagsflytt ska ske utan att några datorer eller andra känsliga maskiner tar skada. Lösning: Rätt packmästare, vana av emballering och erfarenhet av att transportera liknande utrustning. Er flyttfirma ska klara av att genomföra en kvalitativ företagsflytt baserat på dessa tre saker.
  • Mål: Tiden. Ni vill ha er företagsflytt i Stockholm utförd under en helg och detta för att direkt kunna sätta igång med arbetet på måndagen. Lösning: Två arbetsteam. Märkning av kartonger och effektiva anställda. Den flyttfirma ni anlitar ska kunna ha två stycken team där det ena jobbar med att packa ur er gamla lokal och där den andra packar upp allting i den nya. Märkning är viktigt i detta; alla ska veta vad som finns i varje kartong och – återigen – blir erfarenhet viktig hos de anställa. Ju mer rutin de har – desto effektivare blir jobbet.
  • Mål: Kunna jobba direkt: Lösning: bra planering er emellan. Du som företagare och din flyttfirma ska komma överens om vad som ingår. Vill ni ha datorer installerade eller är detta något som ni sköter själv? Vad förväntas ingå vid er företagsflytt? Sätt er och skissa fram en planering av det mer noggranna slaget.
  • Mål: inga dokument får försvinna och inget driftstopp. Lösning: separata transporter av de saker ni anser vara extra viktiga och känsliga. Har ni en server eller något annat som inte klarar av att vara avstängd under en längre tid så är det viktigt att denna flyttas först och att den flyttas separat.
14 Mar 2017