Enkelt fakturering och bokföringsprogram

Att hitta bra fakturering och bokföringsprogram när man startar eget är svårt. Men det finns faktiskt program där man inte ens behöver kunna kredit och debet.

Att starta eget är ett stort steg att ta. Man googlar och letar information om alla regler som ska följas – det känns som om det finns tusentals sådana. Det är svårt att sålla i all information när man funderar på att starta företag, även ett litet sådant. Många av reglerna är bara till för större företag, som har ganska stor omsättning.

Vissa regler gäller dock för alla. Det ska vara ordning på faktureringen och bokföringen. Nuförtiden finns det fakturering- och bokföringsprogram som är gratis eller som kostar en liten slant att använda sig av. Det underlättar väldigt mycket för den som till exempel startar enskild firma och inte har några kunskaper alls sedan tidigare om hur man bokför.

Fakturering och bokföringsprogram som är lätt att använda

Först ska man förstås välja vilket fakturering- och bokföringsprogram man vill använda sig av. Är man villig att betala lite eller ska man satsa på en gratisvariant? Och hur jämför man hur enkla de är att använda? Måste man lära sig kontoplaner och vad kredit och debet betyder?

Om man vill ha det så enkelt som möjligt så finns det faktiskt program genom vilka man kan bokföra utan att vare sig veta mycket om konton eller kredit och debet. Det räcker att veta om det handlar om pengar som går ut från företagskontot eller går in på det.

1 Dec 2022