Chefsrekrytering Stockholm - enklare väg till rätt beslut

Ju högre upp man kommer i ett företags hierarki, desto svårare blir det att ersätta en vakant plats. De som sitter på chefspositioner har ofta unika spetskunskaper, en gedigen utbildning och en bakgrund inom det specifika område man har kontroll över. Att ersätta en chef är svårt - men den är långt ifrån omöjligt. Ingen är oersättligt. Med professionell chefsrekrytering i Stockholm kan ert företag få hjälp med att tillsätta en tjänst högre upp i er verksamhet.

Att rekrytera är alltid svårt. Hur ska man veta att den person man slutligen väljer också är helt rätt för jobbet? Det spelar ingen roll om det handlar om en position på golvet eller i toppen av näringskedjan. En felrekrytering är en kostsam och tidskrävande miss som gör att man tvingas börja om från ruta ett igen. Skillnaden mellan en miss vid en chefsrekrytering i Stockholm och en sådan vid en vanlig tjänst inom företaget är att den förra blir mer kostsam och att den också tenderar att förstöra arbetskulturen.

Fel chef kan skapa en toxisk miljö som tar år att sanera bort - och de felbeslut som kan fattas under tiden kan kosta extrema pengar. Man måste helt enkelt hitta rätt person redan från start. Det är just därför professionell chefsrekrytering i Stockholm gör skillnad.

Så går en chefsrekrytering i Stockholm till

Hur går då en process till om man anlitar en rekryteringsfirma för att hjälpa till med att hitta er nästa chef? Vi tittar närmare på några steg som ger en bra bild av förloppet:

  • Ni träffas. Ni har möten med rekryteringsföretaget där ni går igenom vilken roll som ska tillsättas och vilka krav - utbildning, bakgrund, erfarenhet och personlighet - ni har på den sökande.
  • Rekryteringen startar. Skillnaden mellan en vanlig rekrytering och en chefsrekrytering i Stockholm som sker av proffs är att den senare sker på flera olika fronter. Rekryteringsföretaget skapar dels en platsannons, utformad efter era krav och i syfte att enbart få relevanta svar, men dels så använder de även sina egna nätverk. Tidigare sökanden kan kontaktas då de passar bättre för just den tjänst som ska tillsättas på ert företag. Headhunting är även det en vanlig metod. Man vet att det kanske finns en person på ett annat företag som skulle vara som klippt och skuren för den position ni ska tillsätta. En kontakt med denne person kan innebära att hen byter jobb.
  • Ni kallas in. I samband med slutintervjuerna av de personer som valt ut - rekryteringsföretaget har redan intervjuat de som sökt tjänsten och genomfört olika sållningar - så kallas ni in. Ni deltar vid slutintervjuerna och får vara med och ställa frågor samt lära känna kandidaterna. Viktigt att poängtera är att samtliga av dessa också kollats upp innan vad gäller utbildning, referenser samt - numera - exempelvis beteende på sociala medier.
18 Aug 2022